Kadıköy gezilecek yerler açısından İstanbul’un en seçkin ve zengin semtlerinden biridir. İstanbul’un güneyinde bulunan ilçe, Üsküdar ile Maltepe arasında. İlçenin MÖ. 7. yüzyılda kurulduğu düşünülmekte. Bu dönemde Yunanlılar kendi alanlarının dışında birçok şehir kurmuştur. Kadıköy de bunlardan biri.
Megaralılar tarafından kurulduğu düşünülen semtte Fenikeliler de yaşamıştır. “Körler Şehri” olarak anılmasının nedeni bu dönemde yerleşim yerinin güzel Sarayburnu yerine Kadıköy’e kurulmuş olması. Buranın ise sakin ortamı nedeniyle tercih edildiği düşünülmektedir. Semtin etrafındaki surlar sonrasında sökülerek İstanbul Hamamları ve Bozdoğan Kemeri’nin yapımında kullanılmıştır.
19. yüzyılda çeşitli ulusların buraya yerleşmesi, görkemli köşklerin inşa edilmesi, kültür – sanat merkezlerinin artması ile Kadıköy, İstanbul gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazlarından olmuş.
Kadıköy, mimari, sanatsal, kültürel, eğlence, tarih, gastronomi gibi birçok farklı kulvarda gezip görebileceğiniz bir İstanbul semti. Kadıköy gezilecek yerler arasında Haydarpaşa Garı, Osman Ağa Camii, Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi, Moda, Baylan Pastanesi gibi yerler bulunmakta.
Kadıköy Gezilecek Yerler Listesi
Kadıköy gezilecek yerler
Kadıköy gezilecek yerler listemizin en dikkat çeken yapılarının başında Haydarpaşa Garı geliyor.
Haydarpaşa Garı
Kadıköy gezilecek yerler denince akla gelen ve İstanbul’un da simgelerinden olan yer kesinlikle Haydarpaşa Garı. Gar, 1908 yılında açılmıştır. İsmini, III. Selim paşalarından olan Haydar Paşa’dan alır.
Bu görkemli yapı inşa edildiği tarihten günümüze dek birçok kez zarar görmüş ve onarılmıştır. I. Dünya Savaşı’nda cephanelik olarak kullanılırken büyük hasar görmüştür. Sonrasında bir gemi kazası ve günümüze yakın bir tarihte meydana gelen yangın sonucunda zarar görmüştür. Her şeye rağmen şehrin sembollerinden biri. Birçok filme, klibe set olarak ev sahipliği yapması ile de bilinir.
Kadıköy Çarşısı
Kadıköy Çarşısı oldukça renkli bir yer. Manavlar, balıkçılar, baharatçılar, çikolatacılar, pastaneler, restoran ve kafeler ile damak tadına düşkün olanların buluşma noktası. Çarşı içerisinde bit pazarı ve antikacılar da görülebilir.
Boğa Heykeli
Boğa Heykeli, Kadıköy’ün sembolü. 1864 yılında heykeltıraş İzidor Bonhevr tarafından yapılmıştır. Paris’ten Almanya’ya götürülen heykel, I. Dünya Savaşı sırasında Enver Paşa’ya armağan edilerek İstanbul’a getirilmiş ve İstanbul’da da birçok yere götürüldükten sonra 1969 yılında Kadıköy’deki şimdiki yerine konmuştur. (Osmanağa, 34714 Kadıköy)
Türkbalon
Türkbalon Kadıköy sahilinde bulunan balon. Şehri 200 metre yükseklikten seyretmek isteyenler burayı mutlaka görmeli. Özellikle fotoğraf çekimi yapmak isteyenlerin uğrak noktası.
Osman Ağa Camii
Osman Ağa Camii, Kadıköy’de bulunan camilerden biri. Dinsel öğeler ve eserlerin yoğun olduğu Üsküdar’ın aksine Kadıköy’de pek fazla camii bulunmamakta. Osman Ağa ise bu sayılı camilerden en eskisi olması ile tanınır. Mısırlı Osman Ağa tarafından yaptırılmıştır.(Osmanağa, 34714 İstanbul)
Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi
Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi 1694 yılında yapılıp 19. Yüzyılın ortalarında şu andaki görünümüne kavuşan bir kilise. İsmini pagan inancına karşı çıkan ve Hrıstiyanlığı destekleyen Ayia Efimia’dan aldığı düşünülmekte.
Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi
Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi 17. Yüzyılda inşa edilmiştir. Oval pencereleri ile farklı bir mimariye sahip olan kilise, İstanbul Anadolu yakasında bazilika şeklinde bulunan tek kilise. Bu yönüyle Kadıköy gezilecek yerler listesinde daha popüler olmakta.
Aya Triada Kilisesi
Aya Triada Kilisesi, Hacı Şükrü Sokak’ta bulunmakta ve ismini “Kutsal Üçleme”den almakta. 1902 yılında yapılan kilisenin en çok ilgi çeken kısmı görkemli kubbesi.
Bahariye Caddesi
Bahariye Caddesi Altıyol ile Moda arasında bulunan sadece yayalara açık cadde. Caddeden geçen tramvay caddeye İstiklal Caddesi havası katmakta ve cadde boyunca birçok kafe, restoran, sinema ve mağaza bulunmaktadır.
Süreyya Operası
Süreyya Operası Bahariye Caddesi üzerinde bulunmakta. Caddenin en dikkat çeken yapısı, 1927 yılında Süreyya ve Adalet İlmen tarafından yaptırılmıştır. Anadolu’nun ilk opera binası olarak bilinen Süreyya, bir dönem sinema olarak kullanılsa da sonrasında tekrar opera gösterimlerine ev sahipliği yapmaya başlamıştır. Yapı, tavan freskleri, kabartma heykelleri ile mimari açıdan da göz kamaştırmakta.
Baylan Pastanesi
Baylan Pastanesi Kadıköy gezilecek yerler denilince akla gelen lezzet duraklarından biri. 1961 yılında açılan pastane, 2010 yılına kadar bir Rum tarafından işletilmekteydi. Sonrasında el değiştiren pastane popülerliğinden hiçbir şey kaybetmemiştir. Hemen her çeşidi enfes olsa da Baylan Pastanesi’nin en ünlü tatlısı kup gri ve vanilyalı dondurma, mutlaka denemelisiniz. (Muvakkithane Caddesi No: 19, Kadıköy)
Akmar Pasajı
Akmar Pasajı Kadıköy denildiğinde akla gelen özgün yerlerden biri. İçerisinde yeni ve ikinci el kitap, antika eşya, poster, CD, plak gibi ürünleri bulabileceğiniz pasaj uygun fiyatlı olmasıyla da bilinir. (Caferağa, 34710 Kadıköy)
Kadıköy’de Gezilecek Diğer Yerler
Eğer vaktiniz varsa Kadıköy gezilecek yerler listenize şuraları da ekleyebilirsiniz: İskeleden çarşıya çıkarken görülebilecek Sultan III. Mustafa Camii, 1760 yılında inşa edilip 1858’de tamamen yenilenen İskele Camii, ilçedeki tek sinagog Hemdat İsrael, Kadıköy’ü hareketlendiren önce Fenerbahçe Stadyumu’nun arkasına, oradan da Hasanpaşa’ya taşınan Tarihi Salı Pazarı, Bostancı sahil şeridi, Kurbağalıdere ve Yoğurtçu Parkı, Kalamış Marina ve Barlar Sokağı.
Gastronomiye ilgisi olanların da sevdiği Kadıköy’de Çiya’da kebap ve güveç, Denizatı’nda sandviç ve makarna, Kadı Nimet Balıkçılık’ta deniz ürünleri, 1919’dan beri hizmet veren Yanyalı Fehmi Lokantası’nda güveç ve ızgara çeşitlerini deneyebilirsiniz.
Kadıköy’de Konaklama
Kadıköy, Moda, Caddebostan ve çevresi konaklama için çok güzel bölgeler. Sakin ve nezih. Eğer İstanbul gezinizde bu bölgede konaklamayı planlıyorsanız bu bölgede yaklaşık 90 tane güzel yer alıyor. Bütçenize ve zevkinize göre birçok otel seçeneği var. Kadıköy otellerini incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.