Oslo Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 20 Yer!

Oslo gezilecek yerler rehberi

Oslo gezilecek yerler listenizi hazırlarken Norveç‘in başkentinin tipik bir liman yerleşiminden çok daha farklı özelliklere sahip olduğunu kolayca anlayabilirsiniz. İskandinavya‘nın dördüncü en büyük kenti, bu yapısını büyük oranda kökenleri Vikingler’e uzanan zengin tarihine borçlu.

Etrafı fiyortlar ve uçsuz bucaksızmış izlenimi yaratan yeşil alanlarla süslü Oslo‘nun göz kamaştıran kültürel birikiminin kaynağını ise güçlü ekonomisi ve komşuları ile kurduğu başarılı ilişkiler oluşturuyor. Rehber boyunca çok önemli bilgiler paylaşacağım ama öncesinde bunlara dikkat;

Oslo, tarihi boyunca büyük çaplı 14 yangın felaketi yaşamasına rağmen defalarca yeniden ayağa kalkmayı başarmış. Tabii bu yükselişler sırasında sadece eski görkemini geri kazanmakla kalmayıp yeni zenginliklere sahip olmayı da ihmal etmemiş.

Oslo gezilecek yerler yazısı boyunca çok önemli bilgiler paylaşacağım ama öncesinde bunlara dikkat;

Nerede kalınır? Sentrum, Gamle Oslo, Grünerlokka, Frogner ve Majorstuen şehirde konaklama için en uygun yerler. Detayları Oslo’da nerede kalınır? başlıklı yazımda okuyabilirsiniz.

Otel tavsiyeleri: Oslo’daki popüler otellerden bazıları: 3★ Citybox Oslo, 4★ Radisson Blu Plaza Hotel, 5★ Hotel Continental.

Yapılacak şeyler: Oslo Fiyordu: 2 Saatlik Tekne Gezisi ile Oslo: İndi Bindi Şehir Turu, şehirde katılabileceğiniz en popüler turların başında geliyor… Oslo’da yapılması gereken şeylerle ilgili detaylı listeyi Oslo’da ne yapılır? başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Oslo Gezilecek Yerler Listesi

Oslo gezilecek yerler listesi
Oslo gezilecek yerler haritası. Görsele tıklayarak büyütebilirsiniz. Google Maps’te açmak için tıklayın.

Oslo’da gezip görülmesi gereken yerler:
1.Akershus Fortress
2.Vigeland Sculpture Park
3.Oslo Opera Binası
4.Vikingskipshuset
5.Fram Museum
6.Royal Palace
7.The National Gallery
8.City Hall
9.Oslo Katedrali
10.Karl Johans Caddesi
11.Munch Museum
12.Aker Brygge
13.Norwegian Museum of Cultural History
14.Kon-Tiki Museum
15.Nobels Fredssenter
16.Astrup Fearnley Museum of Modern Art
17.Grünerlokka
18.Botanical Garden
19.Damstredet & Telthusbakken
20.Holmenkollen

1. Akershus Fortress

Akershus Fortress Oslo turu

Oslo gezilecek yerler listenizi oluşturmaya, 1299 yılında inşa edilen Akershus Fortress‘ı ilk sıraya yazarak başlayabilirsiniz.

Kalenin yapım emrini, Oslo’nun Norveç’in başkenti olması sonrasında Kral 5. Haakon vermiş. Şehri dış tehditlere karşı korumak gibi önemli bir görev üstlenen ve limanın doğu tarafında bulunan askeri yapı, ilk başta tek bir binadan oluşuyormuş.

Ancak yüzyıllar içerisinde gerçekleştirilen genişletme çalışmaları sayesinde günümüzdeki görünümüne kavuşmuş.

Bir dönem hapishane olarak kullanılan Akershus Kalesi, şimdilerde Norveç Silahlı Kuvvetler ve Norveç’in Direnişi müzelerine ev sahipliği yapıyor.

Manzara izlemek için ideal mekânlar arasında sayılan kaledeki tüm kültürel alanlar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz rehberli turlara katılabilirsiniz.
•Ziyaret Saatleri: 06.00-21.00
•Web Sitesi

2. Vigeland Sculpture Park

Oslo gezilecek yerler Vigeland Sculpture Park

Kalenin ardından şehirde gezginlerin yoğun ilgisini çeken turistik mekânların başında Vigeland Sculpture Park geliyor.

1949 yılında inşası tamamlanan parkın içerisinde, adını aldığı ünlü heykeltıraş Gustav Vigeland’ın imzasını taşıyan 212 eser bulunuyor. Kamusal alan, bu nedenle tek bir heykeltıraşa ait çalışmaların sergilendiği dünyanın en büyük parkı olma özelliği taşıyor.

Vigeland Heykel Parkı‘nı ziyaret ettiğinizde monolit, köprü ve çeşme olmak üzere 3 bölüme yoğunlaşabilirsiniz. 1920’li yılların sonunda parka taşınan monolit, 17 metre yüksekliğinde ve parkın en yüksek noktasında yer alıyor.

Vigeland’ın 1925-1933 yılları arasında şekil verdiği 58 bronz heykel ise köprünün görünümüne zenginlik katıyor. Parkta zaman geçirirken son olarak çeşmenin bulunduğu alana gidip nefes kesici görüntü eşliğinde keyifli bir mola verebilirsiniz.
•Adres: Nobels Gate 32, 0268 Oslo
•Web Sitesi

3. Oslo Opera Binası

Opera Binası Oslo gezilecek yerler

Kusursuz sayılabilecek güzellikteki mimarisi ile göze çarpan Oslo Opera Binası, 2008 yılında kapılarını ziyaretçilerine açmış.

Oslo Fiyordu’nun kıyısında yer alan ve buzulu andıran yapı, açıldığı ilk günden itibaren sadece kentin önde gelen kültürel merkezleri arasında anılmakla kalmayıp kentin doğal güzelliklerine vurgu yapan bir ikona dönüşmüş.

Mermer, metal ve ahşap malzeme kullanılarak inşa edilen opera binası, ziyaret edilmeyi fazlasıyla hak ediyor.

Birçok gezgin, Oslo Opera Binası’na bünyesinde barındırdığı 3 farklı sahnede izleyici ile buluşan görkemli performansları seyretmek için gidiyor. Tabii siz ziyaretinizi sadece bu tarz bir aktivite ile sınırlandırmak zorunda değilsiniz.

Dilerseniz süreyi biraz geniş tutup binanın çeşitli kısımlarında sergilenen sanatsal projeleri incelemeye de yoğunlaşabilirsiniz. 17 farklı sanatçının ürettiği bu eserler hakkında detaylı bilgiyi ise rehberli turlara katılarak öğrenebilirsiniz.
•Adres: Kirsten Flagstads Plass 1, 0150 Oslo
•Ziyaret Saatleri: 12.00 (Rehberli Tur)
•Giriş Ücreti: 120 NOK
•Web Sitesi

4. Vikingskipshuset – Viking Gemi Müzesi

Vikingskipshuset Oslo gezilecek yerler

Vikingler, günümüzden yaklaşık 1100 yıl önce iki uzun gemiyi karaya çekerek büyük cenaze törenleri için kullanmışlar.

Şeflerin veya soyluların defni sırasında kullanıldığı düşünülen bu gemilerden Oseberg, şimdilerde Oslo Üniversitesi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Norveç Halk Müzesi‘ne bağlı Vikingskipshuset, yani Viking Gemi Müzesi‘nde sergileniyor.

Vikingler hakkında bilgi edinmek isteyen gezginler için adeta mabedi andıran müzede Oseberg ile birlikte gömülen yiyecek ve içecek kaplarını, mücevherleri, mobilyaları, savaş arabalarını, silahları ve hatta köpeklere ait kalıntıları yakından inceleyebilirsiniz.

Kültürel tesiste, aynı zamanda Gokstad ve Tune kazı alanlarından getirilen tarihi eserler de sergileniyor.

Not: Burası şehrin en popüler müzelerinden bir tanesi bu nedenle sezonda müze girişinde uzun bilet kuyrukları olabiliyor. Şu linke tıklayıp biletinizi internetten satın alıp zamandan tasarruf edebilirsiniz.
•Adres: Huk Aveny 35, 0287 Oslo
•Ziyaret Saatleri: 09.00-18.00
•Giriş Ücreti: 100 NOK
•Web Sitesi

5. Fram Museum

Oslo gezilecek yerler Fram Museum

Oslo gezilecek yerler listenize Fram Museum‘u dâhil edip kutup keşiflerinin ilk dönemine dair birbirinden değerli bilgiler edinebilirsiniz.

Viking Gemi Müzesi’ne yakın konumda faaliyetlerini sürdüren kültürel tesis, 1936 yılında ziyarete açılmış. Müzenin kuruluş amacı, Norveçli kutup kâşifleri Fridjof Nansen, Otto Sverdrup ve Roald Amundsen‘i onurlandırmakmış.

Zaten tesise de bunu vurgulamak için keşif gezilerinde kullanılan ve döneminin en güçlüsü olarak anılan geminin adı verilmiş.

Fram Müzesi, Fridjof Nansen’in direktifleri doğrultusunda Colin Archer önderliğinde inşa edilen gemi dışında bir diğer önemli deniz taşıtına daha ev sahipliği yapıyor.

Gjøa isimli bu gemi, Kuzeybatı Geçidi‘ni başarıyla aşarak denizcilik tarihinde önemli mihenk taşlarından birini geride bırakmış.

İki gemiyi yakından inceledikten sonra keşif gezilerinde kullanılan aygıtlara, çekilen filmlere ve fotoğraflara yoğunlaşabilirsiniz.
•Adres: Bygdøynesveien 39, 0286 Oslo
•Ziyaret Saatleri: 10.00-18.00
•Giriş Ücreti: 120 NOK
•Web Sitesi

6. Royal Palace

Royal Palace Oslo’da görülecek yerler

Slottparken ile çevrili Royal Palace, Karl Johan’ın İsveç tahtında oturduğu 1825 yılında inşa edilmeye başlanmış. Ancak sarayın yapımı, hükümdarın 5. ölüm yıl dönümüne denk gelen 1849’da tamamlanabilmiş.

172 odalı görkemli yapıya daimi olarak yerleşen ilk hükümdar ise 1905 yılında Kral 7. Haakon olmuş. Yakın zamanda modernize edilen saray, hala kraliyet ailesi tarafından ikametgâh olarak kullanılıyor.

İsveç Kraliyet Sarayı, sadece yaz aylarında ziyaretçi kabul ediyor. Tabii sarayı hakkını vererek gezmek istiyorsanız mutlaka rehberli turlara katılmanız gerekiyor.

Ortalama 1 saat süren tur sırasında kabine salonunu, konsey odasını ve kralın süitini görebilirsiniz. Gezinti boyunca ayrıca saray içerisinde davetlerin gerçekleştirildiği salonlara da giriş yapabilirsiniz.
•Adres: Slottsplassen 1, 0010 Oslo
•Ziyaret Saatleri: 10.00-17.00
•Giriş Ücreti: 135 NOK
•Web Sitesi

7. The National Gallery

The National Gallery Oslo seyahati

Ülkenin en büyük geleneksel ve modern sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapan The National Gallery, 1837 yılında kurulmuş.

İlk yıllarını Kraliyet Sarayı bünyesinde faaliyetlerini sürdürerek geçiren sanat galerisi, ilerleyen dönemde Ulusal Sanat, Mimari ve Tasarım Müzesi‘nin bir parçası haline gelmiş.

Kültürel tesisin zengin koleksiyonunda Gauguin, Picasso, El Greco gibi isimlerin çalışmaları bulunuyor. Galeride ayrıca başta Edvard Munch olmak üzere birçok önemli yerel sanatçının eserlerini de yakından inceleyebilirsiniz.

Yalnız Ulusal Galeri, 2019 yılının ocak ayında ziyarete kapatılmış. Kurumun; 2020 yılında, yeni binasında, 5 binin üzerinde eserle yeniden sanatseverlerle buluşması planlanıyor.

Şu an için yalnızca eski binanın bahçesinde ve Ulusal Müze’nin mimarlık bölümünde bazı sergiler düzenleniyor.
•Web Sitesi

8. City Hall

City Hall Oslo gezilecek yerler

Her yıl Nobel Barış Ödülü törenine ev sahipliği yapan City Hall, 1931 yılında inşa edilmeye başlanmış. Ancak yapı, II. Dünya Savaşı’nın beraberinde getirdiği ekonomik krizin etkisi ile 1950’de tamamlanabilmiş.

Oslo’nun belediye binası, mimari güzelliği ile dikkat çekerken içerisinde gerçekleştirilen kültürel organizasyonlarla her yaştan bireye keyif dolu anlar yaşama fırsatı veriyor.

Oslo Belediye Binası’nı yaz boyunca düzenlenen ücretsiz rehberli turlara katılarak gezebilirsiniz. Tabii bu geziyi planlarken etkinlik takvimini göz önünde bulundurmanızı öneririm.

Bu arada her ayın ilk çarşamba günü gerçekleşen konseri de sakın atlamayın. Eğer saat başında bu binaya yakın konumda olursanız çan kulesinden gelen müzik sesini rahatlıkla duyabilirsiniz.
•Adres: Rådhusplassen 1, 0037 Oslo
•Ziyaret Saatleri: 09.00-16.00
•Web Sitesi

9. Oslo Katedrali

Oslo tatili Oslo Katedrali

Belediye binasının ardından rotanızı, kentin simge yapıları arasında sayılan Oslo Katedrali‘ne çevirebilirsiniz. 1697 yılında bu yana kullanımda olan katedral, dini faaliyetler dışında halka açık etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Barok tarzı mimariye sahip yapı, görkemini büyük oranda 20. yüzyıla gerçekleştirilen çalışmalara borçlu. Bu çalışmaların başında 1936-1950 yılları arasında Emanuel Vigeland’ın imzasını taşıyan vitraylar geliyor.

Bünyesinde 18. yüzyıl eserleri de bulunan Oslo Katedrali’ni ziyaret ettiğinizde içerisindeki detaylar kadar hemen arkasındaki çarşı salonlarına da odaklanabilirsiniz. Bu sayede yerel kültürden izler taşıyan ürünlerden satın alma ve Oslo mutfağının en özel lezzetlerini deneme imkânı bulabilirsiniz.
•Adres: Karl Johans Gate 11, 0154 Oslo
•Ziyaret Saatleri: 10.00-16.00
•Web Sitesi

10. Karl Johans Caddesi

Oslo gezi rehberi Karl Johans Caddesi

Hazır alışveriş konusu açılmışken Karl Johans Caddesi‘ni de Oslo gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Başkentin ana caddesi, Merkez İstasyonu’ndan Kraliyet Sarayı’na kadar uzanıyor.

Yemyeşil atmosferi sayesinde konuklarına huzur veren yol, güzergâhı dolayısıyla kentin neredeyse tüm popüler alışveriş mekânlarına kolay ulaşım imkânı sağlıyor.

Karl Johans Caddesi üzerinde eğlence mekânları ve önemli sayılabilecek birçok turistik yapı da sizleri bekliyor. Dilerseniz alışverişe ve şehir hayatını gözlemlemeye odaklandığınız uzun bir gezintinin ardından buradaki kafelerde kısa molalar verebilirsiniz.

Alternatif olarak gündüz Ulusal Galeri ve Parlamento Binası‘nı ziyaret edip akşam gece kulüplerinde ya da barlarda eğlenebilirsiniz.

11. Munch Museum

Munch Museum Oslo gezilecek yerler

Hatırlayacak olursanız, Ulusal Galeri hakkında bilgi verirken Norveç’in yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olan Edvard Munch‘un eserlerinden bazılarını inceleme fırsatı bulacağınızdan bahsetmiştim.

Ancak sanatçının hayatı ve çalışmaları hakkında daha fazla detay öğrenmek istediğinizde galeriye gitmek yerine Munch Museum‘u ziyaret edebilirsiniz. Çünkü kültürel tesiste, Munch tarafından kente bağışlanmış 30 bine yakın eser sergileniyor.

Oslo Belediyesi’ne ait sinema salonlarından elde edilen gelirden yararlanılarak 1963 yılında açılışı yapılan Munch Museum’da, Norveç sanatının önemli isminin kariyerine yönelik geçici sergiler de düzenleniyor.

Bu sergilerin odak noktasında farklı sanatçıların gözünden Munch’un çalışmaları değerlendiriliyor.
•Adres: Tøyengata 53, 0578 Oslo
•Ziyaret Saatleri: 10.00-17.00
•Giriş Ücreti: 120 NOK
•Web Sitesi

12. Aker Brygge

Oslo’da gezilecek yerler Aker Brygge

Karl Johans Caddesi üzerindeki alışveriş ve eğlence olanakları ilginizi çekmezse rotanızı Aker Brygge‘ye çevirebilirsiniz. Kent merkezinin batısında yer alan mahalle, 198’’li yıllardan beri kentin en nezih yerleşim bölgelerinden biri olarak anılıyor.

Oslo Fiyortu’nun kolu olan Pipervika‘nın batı kıyısı boyunca uzanan bölgenin geniş caddeleri, gün boyunca çeşitli aktivitelere odaklanarak keyifli zaman geçirmek isteyenlerle dolup taşıyor.

Bir zamanların sanayi bölgesi Aker Brygge sınırları içerisindeki çoğu depo ve iş merkezi, şimdilerde alışveriş merkezlerine ev sahipliği yapıyor. Kimisinde ise gece hayatına yön veren eğlence mekânları faaliyet gösteriyor.

Bölgeye gittiğinizde dilerseniz sahil kısmındaki rekreasyon alanından güneşin tadını çıkartabilirsiniz. Alternatif olarak buradaki küçük limandan kalkan feribotlara binip Nesodden‘e gidebilirsiniz.

13. Norwegian Museum of Cultural History – Norveç Halk Müzesi

Oslo gezilecek yerler Norwegian Museum of Cultural History

Tüm İskandinavya’da olduğu gibi Norveç’te de kırsal yaşam oldukça ilgi görüyor. Bu nedenle 1894 yılında kütüphaneci ve tarihçi Hans Aall önderliğinde kurulan Norwegian Museum of Cultural History, yani Norveç Halk Müzesi, yüzlerce yıldır ülkenin kırsal kesimine özgü gündelik yaşama dair ipuçlarının peşinde koşan gezginlerle dolup taşıyor.

Bygdøy‘de yer alan kültürel tesis, aynı zamanda ülkenin en büyük açık hava müzesi olma özelliği taşıyor.

Norveç Halk Müzesi’ni ziyaret ettiğinizde, büyük kısmı 17. ve 18. yüzyılda inşa edilmiş 140’tan fazla yapıyı görebilirsiniz.

Sami kültürünün detaylarına ışık tutan sergilerin düzenlendiği müzede ayrıca Gamlebyen adlı bölüme giderseniz 20. yüzyılın ilk dönemlerini yansıtan bir kasaba replikasında dolaşma imkânı bulabilirsiniz.
•Adres: Museumsveien 10, 0287 Oslo
•Ziyaret Saatleri: 10.00-17.00
•Giriş Ücreti: 160 NOK
•Web Sitesi

14. Kon-Tiki Museum

Oslo gezi rehberi Kon Tiki Museum

Denizcilik ilgi alanlarınızdan biriyse gezi programınızda Kon-Tiki Museum‘a kesinlikle yer vermenizi tavsiye ederim. 1950 yılında kapılarını ziyarete açan müze, adını Thor Heyerdahl’ın Pasifik Okyanusu’nu geçmek için kullandığı ahşap saldan alıyor. Kültürel tesis, özellikle keşfetme ateşi ile yanıp tutuşan çocuklardan yoğun ilgi görüyor.

Kon-Tiki Müzesi‘nin ana temasını, başta da belirttiğim gibi Heyerdahl’ın 1947’de Peru’dan Polinezya’ya gitmek için kullandığı sal ve yol hikâyeleri oluşturuyor. Ancak başta II. Ra olmak üzere ünlü kâşifin gezileri boyunca yararlandığı diğer araçlar ile materyaller de burada sergileniyor.

II. Ra, Aymara Halkı tarafından inşa edilmiş ve Heyerdahl tarafından 1970’de Atlantik’i aşmak için kullanılmış.
•Adres: Bygdøynesveien 36, 0286 Oslo
•Ziyaret Saatleri: 09.30-18.00
•Giriş Ücreti: 120 NOK
•Web Sitesi

15. Nobels Fredssenter – Nobel Barış Merkezi

Oslo gezilecek yerler Nobels Fredssenter

Gezginlerin Oslo gezilecek yerler listelerine dâhil ettikleri bir diğer ikonik kültürel tesis ise Nobel Barış Merkezi. Yerel dildeki adı Nobels Fredssenter olan merkez, 2005 yılında Norveç kralının katıldığı bir törenle açılmış.

Eskiden Oslo West tren istasyonunun bulunduğu alan üzerine inşa edilen kültür merkezi, adından da kolayca anlayabileceğiniz üzere Nobel Barış Ödülü’ne ve temsil ettiği değerlere vurgu yapan etkinliklere sahne oluyor.

Tasarımı Britanyalı mimar David Adjaye tarafından yapılan Nobel Barış Merkezi’nde ödülün tarihçesini öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra insanı ve dünyayı merkezine alan sergileri de ziyaret edebilirsiniz.

Merkezi ziyaretiniz sırasında dilerseniz sesli rehberlik hizmetinden yararlanabilir veya daha yoğun bir deneyim yaşamak için turlara katılabilirsiniz.
•Adres: Brynjulf Bulls plass 1, 0250 Oslo
•Ziyaret Saatleri: 10.00-18.00
•Giriş Ücreti: 120 NOK
•Web Sitesi

16. Astrup Fearnley Museum of Modern Art

Oslo gezisi Astrup Fearnley Museum of Modern Art

1993 yılında ziyarete açılan Astrup Fearnley Museum of Modern Art, Renzo Piano’nun imzasını taşıyan yelken biçimli gösterişli binasında konuklarına görsel şölen yaşatıyor.

Oslo Fiyortu’nun manzarasını yansıtan binada sizleri bekleyen koleksiyon, ağırlıklı olarak 1980’li yıllarda Amerikalı sanatçılar tarafından üretilmiş eserlerden oluşuyor.

Sanat müzesinde eserlerini görebileceğiniz isimler arasında Jeff Koons, Tom Sachs, Cindy Sherman ve Richard Prince bulunuyor.

Astrup Fearnley Modern Sanat Müzesi’nde, kalıcı koleksiyonun yanı sıra zaman zaman geçici sergilere de yer veriliyor. Kısıtlı süreyle sanatseverlerle buluşan bu sergilerde Dan Colen, Fredrik Værslev gibi isimlerin çeşitli çalışmaları salonları süslüyor.

Sergilenen eserler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyen ziyaretçiler için müzede düzenli olarak rehberli turlar düzenleniyor.
•Adres: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo
•Ziyaret Saatleri: 12.00-17.00
•Giriş Ücreti: 130 NOK
•Web Sitesi

17. Grünerlokka

Grunerlokka Oslo konaklama

Yazımın bu bölümünde, Oslo ziyaretiniz sırasında keyifli zaman geçirmek için ziyaret edebileceğinizi düşündüğüm bir başka bölgeden sizlere bahsetmek istiyorum.

Grünerlokka isimli bu yerleşim bölgesi, kenti adeta ikiye bölen Akerselva Nehri’nin doğu tarafında yer alıyor.

Bir zamanlar endüstriyel faaliyetlerin merkezinde yer alan yerleşim, şu sıralar her daim canlı sosyal hayatı ile adından söz ettiriyor.

Konuklarına yılın her mevsimi farklı güzellikler sunan Grünerlokka’nın sokaklarını bağımsız sanat galerileri, yoğun ilgi gören restoranlar ve şık barlar süslüyor.

Burası ayrıca ülkenin en popüler sanat okullarının bir kısmına ev sahipliği yapıyor. Bölgede ziyaret edebileceğiniz turistik mekânların başında ise Munch Müzesi, Sürüngen Parkı, Parkteatret, Birkelunden, Mathallen ve Botanik Bahçesi geliyor.

18. Botanical Garden

Oslo gezilecek yerler Botanical Garden

Grünerlokka’dan bahsedildiğinde deneyimli gezginlerin aklına gelen ilk cazibe noktalarından biri olan Botanical Garden, 1814 yılında kurulmuş.

6,5 hektarlık alanı kaplayan bahçe, bir arboretum şeklinde tasarlanmış. Böylece bünyesinde barındırdığı binlerce eşsiz türü gözlemlemek çok daha kolay bir hal almış.

Oslo’da yaz aylarında en sık ziyaret edilen mekânlar arasında başı çeken Botanik Bahçesi’ne ulaştığınızda önceliği 1868’de inşa edilen Palmiye Evi ile 1876’dan kalma Victoria Evi’ne verebilirsiniz.

Ardındansa Doğa Tarihi Müzesi‘ne geçebilirsiniz. Scent Garden‘ın, engellilerin rahatlıkla gezebilecekleri bir bölüm olduğunu da hazır yeri gelmişken belirteyim.
•Adres: Sars Gate 1, 0562 Oslo
•Ziyaret Saatleri: 07.00-21.00

19. Damstredet & Telthusbakken

Damstredet Oslo gezilecek yerler

Huzur dolu atmosfere sahip Damstredet ve Telthusbakken, kentin eski zamanlardaki halini yansıtmak konusunda gezginlere oldukça cömert davranıyor.

160 metrelik Damstredet, Akersveien ile Fredensborgveien arasında uzanıyor. Telthusbakken ise Maridalsveien’den başlayıp Akersveien’e kadar ulaşım sağlıyor.

Yalnız Damstredet’in zemini Arnavut kaldırımı kaplı olduğundan rahat bir ayakkabı modeli giymek gezintiyi daha konforlu kılıyor.

Oslo’nun kent merkezine oldukça yakın konumdaki bu iki sokakta, 18. ve 19. yüzyıldan kalma ahşap evleri çok iyi korunmuş halde bulabilirsiniz.

Damstredet, sakin atmosferi ve sunduğu manzaralarla gezginleri kendisine çekiyor. Orta Çağ kilisesi Gamle Aker ve bahçelerse Telthusbakken‘in, popülaritesine katkıda bulunuyor.

260 metrelik caddede yer alan Egeberggløkka‘ya giderseniz Kjærlighetsstien‘de (Aşk Yolu) romantik anlar yaşama fırsatına sahip olabilirsiniz.

20. Holmenkollen Ski Museum & Tower

Holmenkollen Ski Museum Tower Oslo gezisi

Oslo gezilecek yerler listesini tamamlamadan önce sizlere Holmenkollen Ski Museum & Tower hakkında bilgi vermek istiyorum.

Dünyanın alanında en eskisi olarak anılan müze, 1923 yılında kurulmuş. Kültürel tesis, dünya çapında ilgi gören kayak sporunun ve bu sporun en önemli malzemesi olan kayağın kullanımının hakkında değerli tarihi bilgiler barındırıyor.

Kayakla atlama müsabakaları için kullanılan platformun en üst kısmındaki kule ise yıl boyunca manzara izlemek isteyen gezginlerle dolup taşıyor.

Holmenkollen Kayak Müzesi ve Kulesi‘nin bulunduğu alana mart ayında giderseniz Oslo’da düzenlenen en önemli kültürel etkinliklerden biri olan Holmenkollen Ski Festival‘e denk gelebilirsiniz.

Bu dönemde dünyaca ünlü kayak sporcuları, birbirlerine meydan okuyor. Diğer zamanlarda ise kuleden halatla atlayabilir, simülatöre girebilir veya golf oynayabilirsiniz.

Tabii rekabetçi ruhunuzu sergilemek niyetinde değilseniz siz de benim gibi müzeye daha fazla zaman ayırıp tarih öncesi devirden kalma duvar resimlerini ve kutup keşiflerinde kullanılan cihazları inceleyebilirsiniz.
•Adres: Kongeveien 5, 0787 Oslo
•Ziyaret Saatleri: 09.00-20.00
•Giriş Ücreti: 130 NOK
•Web Sitesi

Oslo’da Nerede Kalınır?

Oslo gezilecek yerler konaklama otel tavsiyesi
4 yıldızlı Radisson Blu Plaza Hotel, şehirdeki en popüler ve güzel otellerden bir tanesi. Bilgi ve rezervasyon için tıklayın.

Oslo’da nerede kalınır? yazımda detaylıca anlattığım gibi Oslo’da konaklama yapabileceğiniz en güzel bölgeler: Sentrum, Gamle Oslo, Grünerlokka, Frogner ve Majorstuen çevresi.

Oslo şehir merkezinde yer alan Radisson Blu Plaza Hotel, şehirdeki en popüler 4 yıldızlı otellerden bir tanesi. Oslo Merkez İstasyonu’na 100 metre mesafede yer alan bu 37 katlı otel oldukça modern dekore edilmiş odalara sahip.

Booking.com’da yaklaşık 6000 ziyaretçi değerlendirmesi sonucu 10 üzerinden 8,6 gibi muazzam bir puana sahip. Oslo’daki en iyi puan alan konumlardan birinde bulunan tesis özellikle genç çiftler tarafından tercih ediliyor.

Eğer siz de şehrin merkezinde, gezilecek yerlere ve ulaşım ağına yakın, modern ve güzel bir yerde konaklamak isterseniz bu otele göz atabilirsiniz. Otel hakkında detaylı bilgi almak ve rezervasyon için tıklayın.

Şehirde konaklama konusunda çok detaylı bilgi, tavsiye ve her bütçeye göre otel tavsiyelerim Oslo’da nerede kalınır? başlıklı yazımda..

Oslo gezilecek yerler yazısı boyunca şehirde yer alan ve gezip görmeniz gereken tüm önemli yerler hakkında bilgiler vermeye çalıştım.

Oslo seyahatiniz boyunca ihtiyacınız olabilecek diğer tüm bilgileri şu yazılarda bulabilirsiniz;
•Oslo gezi rehberi
•Oslo gezilecek yerler
•Oslo’da ne yapılır?

Oslo Şehir Merkezi Otel Fiyatları
Booking.com